René Paas: “de initiatieven ontroeren me”

Commissaris van de Koning in Groningen René Paas is lid geworden van het comité van aanbeveling van Stichting Groningen Verwelkomt. Dat maakte Paas bekend bij de iftar van Groningen Verwelkomt in Wijkbedrijf Selwerd die bezocht werd door 100 mensen. 

Paas: “Groningen Verwelkomt ken ik al een tijdje. Ik vind het heel mooi om Groningen Verwelkomt aan te moedigen. De initiatieven die in het jaarverslag staan maken me enthousiast, ontroeren me en die geven me het gevoel dat het heel terecht is dat ik in het comité van aanbeveling zit.”

Community

Stichtingsvoorzitter Zoia Albert overhandigde het jaarverslag aan dhr. Paas. Albert over 2017: “We raken vertrouwd met elkaar en bouwen daarmee aan Groningen van de toekomst. Een toekomst met elkaar. Een toekomst waarin we de kans hebben Nederlands te praten. Een toekomst waarin er betaald werk is.”

Groningen Verwelkomt brengt nieuwe en oude Groningers samen in wijkcommunity’s en helpen statushouders naar werk in de horeca en IT. Paas: “Integratie is dat mensen belangstelling in elkaar hebben, verhalen delen, willen leren van elkaar en dat je contact maakt met echte mensen.” 

De Eat & Meet is mede mogelijk gemaakt door Eetcafé Selwerd en Mama’s Keuken. 

Download het sociaal jaarverslag hier! 

Ander nieuws