Vluchtelingen oplossing ict-personeelstekort 

Logo Redevelop

Stichting Groningen Verwelkomt start met een 6 maanden durende programmeercursus Redevelop voor vluchtelingen en uitkeringsgerechtigden. Op 8 november 2017 startten zo’n 10 deelnemers de programmeercursus. De vrijwilligersorganisatie is voor deze pilot op zoek naar enkele programmeurs die als vrijwilliger online of offline als vraagbaak kunnen dienen. Talen die geleerd worden zijn HTML, CSS, PHP, Java en MySQL. 

“Het tekort aan programmeurs op de arbeidsmarkt wordt steeds groter,” legt voorzitter Zoia Albert uit, zelf IT-student aan de Hanzehogeschool Groningen, “terwijl statushouders op zoek zijn naar ontwikkelingskansen om een betaalde baan te bemachtigen.” Groningen Verwelkomt biedt een omgeving aan waarin statushouders en mensen met een uitkering basiskennis programmeren opdoen.

De deelnemers doen niet alleen programmeerskills op, maar leren ook de Nederlandse taal beter spreken en ontdekken de Nederandse werkcultuur. Na een half jaar begeleidt de stichting de deelnemers naar een werkervaringsplek, een baan of een opleiding. De stichting wordt ondersteund door freelance online marketeer en e-commerce consultant Henk Boersema. Groningen Verwelkomt staat open voor samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en andere initiatieven op dit gebied.

Groningen Verwelkomt 

Als burgerinitiatief is Groningen Verwelkomt ontstaan in september 2015 en heeft het tot doel om vluchtelingen warm welkom te heten en dat vluchtelingen zich thuis voelen. Groningen Verwelkomt zet in op wederzijdse integratie met kleinschalige communities en participatie met thema-avonden en dus met Redevelop.

Hoe kun jij helpen met Redevelop? Laat het ons weten!

    Ander nieuws