Culturele avond in Wereldkeuken verbindt

Tijdens de Eat & Meet van Groningen Verwelkomt op zondagavond 17 december hebben bijna 100 Nederlanders en vluchtelingen met elkaar kennisgemaakt. Dit jaarlijkse event vond plaats in de Wereldkeuken bij Salmagundi’s waar vluchtelingen gerechten koken uit landen van herkomst. Deze avond kookten Yamen Erksousi en Azer Cirttan. Dankzij de bijdragen van de gasten is ongeveer €1.500 opgehaald waarmee de stichting in 2018 door kan gaan met haar werk.

“De Wereldkeuken heeft een vliegende start gemaakt”, aldus voorzitter Zoia Albert, “Groningen bewijst vanavond weer dat zij een stad is waar vluchtelingen welkom zijn”. De Syrische gitarist Ihab Safadi omlijste de avond met Spaanse en Arabische achtergrondmuziek. Ook was de expositie ‘Humans from Nowhere’ te zien met foto’s van de Syrische fotograaf Mahmod Alkharat.

Groningen Verwelkomt
Albert heeft samen met stadjers Groningen Verwelkomt in september 2015 gestart. De stichting richt zich op integratie van vluchtelingen met een status door hen te verbinden met stadjers in 9 communities in 6 wijken. In november is de programmeercursus Redevelop gestart waar statushouders worden opgeleid tot PHP-programmeur.

Groningen Verwelkomt is een samenwerking aangegaan met Salmagundi’s om de Wereldkeuken te openen. Salmagundi’s heeft de Ondernemerschallenge-publieksprijs ontvangen voor de Wereldkeuken. Statushouders kunnen de Wereldkeuken gebruiken om in een Nederlandstalige werkomgeving te participeren richting de arbeidsmarkt.

Fonds
Dankzij WIJDOENMEE.NU hebben statushouders deelgenomen aan de Eat & Meet. WIJDOENMEE.NU is een initiatief van verschillende samenwerkende partijen (fondsen, organisaties en particulieren) in Nederland om te zorgen dat goede initiatieven voor vluchtelingen, statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden snel van de grond komen zodat diegenen die het nodig hebben geholpen kunnen worden.

Ander nieuws