Stad geeft vluchtelingen een fijne Kerst!

Wens een vluchteling fijne feestdagen toe! Geef een Kerstpakket! Veel vluchtelingen missen tijdens de feestdagen hun familie. Ondanks dit gemis kunnen we ervoor zorgen dat gezelligheid tijdens de Kerstdagen aanwezig is. Want Groningen is een gastvrije en warme stad!

Doneer direct! 

De Kerstpakkettenactie is een initiatief van Groningen Verwelkomt en wordt ondersteund door Consul-Tech en Stichting Stadshelden.

FAQ Kerstpakkettenactie 

Voor welke vluchtelingen is deze actie?
Nog steeds komen er vluchtelingen voor het eerst aan in onze stad door bijvoorbeeld gezinshereniging. Wij hebben zicht op 300 huishoudens in de gemeente Groningen. Op dit moment leeft deze groep grotendeels van een uitkering, geen vet pot.

De Voedselbank heeft toch een kerstpakkettenactie?
Waar de cliënten van de Voedselbank rond deze tijd een goed gevulde Kerstpakket ontvangen via onder meer de Riki Stichting, zijn de vluchtelingen niet altijd in beeld.  

Waarom wel vluchtelingen maar niet Nederlanders in Groningen?
Zowel de Stadse Voedselbank als vanuit andere hoeken zijn acties zoals een kerstpakkettenactie voor mensen in sociale armoedegrens. Vluchtelingen zijn nog maar net in Nederland en zijn niet altijd in zicht van deze organisaties. Wij hebben wel zicht op deze groep. Dat gezegd hebbende geven we dit eerste jaar ook een aantal ‘oude Groningers’ kerstpakketten. We hebben nu eenmaal meer ‘nieuwe Groningers’ in onze database.

Wat zit er in het pakket?
We hebben gevarieerde pakketten. Wanneer het huishouden kinderen kent, zorgen we voor speelgoed en een kinderboek. Naast wat lekkernij zijn we op zoek naar allerlei functionele (bijv. kerstsokken) en sociale dingen (lunchbon of dagkaart voor openbaar vervoer om vrienden/familie te bezoeken). Als je suggesties hebt, laat het ons weten! 

Waarom nu een actie?
Kerst en Oud & Nieuw hoort bij de Nederlandse cultuur en daarmee willen we ook de vluchtelingen verrijken. Doe daarom mee! We houden rekening met andere culturen en religies.

Wat zijn de kosten?
Een pakket kost € 35,-. Dat betekent dat we voor 300 huishoudens € 10.500 nodig hebben. We benaderen winkeliers en andere ondernemers om producten te sponsoren waardoor het eindbedrag omlaag gaat. 9% van het bedrag hebben we al ontvangen. Help ons pakketten te verzamelen voor alle 300 huishoudens door een (veelvoud van) € 35 over te maken. 

Ik heb weinig geld. Kan ik op een andere manier meehelpen?
Ja, je bent meer dan welkom! We zoeken vrijwilligers die willen helpen met inkopen, vrijwilligers die de producten inpakken in een mooie doos en vrijwilligers die als chauffeur met een auto de pakketten willen bezorgen.

Waarom kan ik geen spullen doneren?
We willen zeker weten kwaliteit geven. In eerdere acties kwamen we naast de kwalitatieve producten ook veel goedbedoelde onbruikbare spullen tegen. Mocht u kwalitatief goede spullen hebben, dan verwijzen we graag door naar de Kledingbank, Voedselbank of Computerbank.

Wat is de tussenstand?
De tussenstand kun je zien op de homepage: www.groningenverwelkomt.nl